En smak av närproducerat och nybakat

Besök vårt egna café

Gräs till mjölk och jord till bord! Följ kedjan och ta del av slutresultatet i vårt café och bageri. Vi har ett utbud av våra hembakade favoriter, en del har en permanent plats medan andra bara bakas när det är säsong. Du kan äta glass gjord av vår egen mjölk och klappa på kossan som gett oss den. Mjölk, liksom alla andra råvaror, har blivit anonyma. Vi vill ändra på det.

Sitt inomhus i vår lantligt inredda servering, eller utomhus. I anslutning till caféet, finns ett område där fantasin får löpa amok. En sandhög som bara väntar på att få vara en del i skapandet av nya världar och utrymme där man kan få utlopp för allt spring som bor i benen.

Om du inte har tid att stanna och fika eller om något gav mersmak så kan du såklart köpa med dig hem. Vi bakar även på beställning. Om det så gäller tvåhundra kilo bröd eller bara en väldigt god kaka eller ostkaka, hör av dig så löser vi det.

Vill du komma hit med din förening eller fira en födelsedag så går det naturligtvis bra. Hör av dig till oss för information och bokning.

Handla närproducerat i vår
Gårdsbutik

Unna dig själv och dom du tycker om något gott! Vid sidan om att vara bönder ägnar sig Örjan och Ingeli Ivansson med familj åt ett gediget mathantverk. På gården har vi ett bageri och ett mikromejeri och där förädlar vi gårdens råvaror. Mjölken från våra kor blir till ost, ostkaka, youghurt, filmjölk, glass och annat gott. Lördagar finns ett antal nybakade bröd och bullar. Vi jobbar lokalproducerat och efter säsong. Du kan köpa våra produkter i vår lilla gårdsbutik (så glöm inte kylbagen!).

Utvalda produkter

Utvalda produkter

Kött

Det kött och de korvar mm som vi säljer från gårdens lamm, tackor och utegrisar är lokalt slaktat och utan mellanhänder. Våra lamm/får är i första hand finull eller texelras, men korsningar av de raserna.

Lådor finns att beställa under perioden maj – augusti Lammlåda

– Helt lamm (ca 20 kg)

– Halvt lamm (ca 10 kg)

– Utegris 10 kg 20 kg 40 kg

Allt kött säljes vaccumpackat och du betalar för den vikten som ligger i lådan

Vi slaktar och styckar på Västerslät utanför Kalmar eller i Kalvenäs utanför Högsby.

Bageri

På gården har vi ett bageri där vi bakar på rena råvaror och med långa jästider Vi jobbar lokalproducerat och efter säsong. Lördagar finns alltid nybakat på hyllan, men ofta finns det i frysen om du skulle komma en annan dag. I kakdisken hittar du våra favoriter av sötsaker. Morotskaka, ryttarkaka och Silviakaka är stånde i sortimentet. Sen varierar resten lite på säsong och vad vi känner för.

Mejeri

På gården har vi ett bageri och ett mikromejeri och där förädlar vi gårdens råvaror. Mjölken från våra kor blir till ost, ostkaka, youghurt, filmjölk, glass och annat gott. Du kan köpa våra produkter i vår lilla gårdsbutik (så glöm inte kylbagen!) men vi säljer även ostkakan och vår Eldost på Västersläts och Wirbladhs gårdsbutiker.

Våra öppetider

Vi öppnar för säsongen påskafton , den 30 mars.
Sedan öppet lördagar 8-16
Nybakat bröd varje lördagmorgon

Ser mer av
Rugstorps Lantgård!

Boende
Vårt boende

Läs mer

Upplevelser
Upplev gården

Läs mer →

Ni når oss alltid snabbast via SMS

"

Ni når oss alltid snabbast via SMS

"

TELEFON

Ring oss nu

070 665 31 31

 

ADRESS

Hitta till oss

Rugstorps Lantgård
39592 Rockneby
Sweden

MEDDELANDE

Skicka ett mail

cafe@rugstorp.com