Upplev djuren och gården

Upplev gården

Vill du komma lite närmare vårt liv och veta mer om gården och det vi gör? Då kan du boka en av upplevelserna hos oss! Minsta antal per tur är 6 personer. Skicka ett mail om när, vilken upplevelse ni är intresserade av och antal personer så återkommer vi.

Traktorturen körs bara under sommaren när djuren är ute på bete

Tur med traktor och vagn
Åk på tur runt gården, hör bonden Örjan berätta om gården, djuren och livet som bonde. Turen avslutas med glass!

Matvandring

Smaka på gården – en smakrik upplevelse  från jord till bord där bonden Örjan berättar om gården förr och nu. Delikatesser utlovas!

Djuren

Kossorna

På gården finns 65 stycken svart-vita (holstein) mjölkkor. De går i en öppen lösdrift med mjölkrobot. Detta innebär att kossorna själva går och blir mjölkade när dom vill. Under sommaren får korna själv välja om de vill vara ute eller inne.

Vi har även dikor med stor del Angus som moderdjur. De gör den största nyttan för den biologiska mångfalden genom att det betar våra hagar på sommaren.

Fåren

Vår fårbesättning är på ca 85 tackor och 5 baggar med olika fårraser. 

Finullsfår är en nätt ras och som namnet antyder så har dom väldigt finfibrig ull. Den är mjuk och gosig och passar till både garn och tovning.

Texel är en köttras och växer snabbt  Deras ull är vaddliknande och fungerar bra som stoppning eller så kan man färga den och användas som dekoration i t.ex. påskris eller till nåltovning.

Lammen föds under januari-februari i vårt fårhus. En varm och torr halmbädd ger lammen en fin start på livet, så att dom står väl rustade när det är dags att komma ut på bete i slutet av april. Fårens betande bidrar till den biologiska mångfalden i mulens marker. Lamm- och får-kött finns att köpa i vår gårdsbutik. Både som lammlåda och detaljstyckat.

Ser mer av
Rugstorps Lantgård!

Boende
Vårt boende

Läs mer

Café & bageri
Café & gårdsbutik

Läs mer

Ni når oss alltid snabbast via SMS

"

Ni når oss alltid snabbast via SMS

"

TELEFON

Ring oss nu

070 665 31 31

 

ADRESS

Hitta till oss

Rugstorps Lantgård
39592 Rockneby
Sweden

MEDDELANDE

Skicka ett mail

cafe@rugstorp.com